diumenge, 13 d’abril del 2014

El meu arbre genealògic VIII: En Gay que va baixar amb el tren



No sé si és ben bé així, però el que si que és clar és que el pare de l'Isidre, o sigui, el meu rebesavi Joan Maria Gay Torrent (que va néixer a Sils el 1852) va arribar a Calella a inicis dels 1870's quan es va casar amb la Narcisa Nualart Horta (la seva primera filla va néixer el 1873). I pocs anys abans s'havia inaugurat la línia de tren que enllaçava el Maresme amb Sils. Per tant, no és agosarat dir que en Joan va baixar en tren, o potser en tartana, qui sap!!!

Dels pares d'en Joan Gay en sabem poca cosa. El seu pare es deia també Joan Gay i ja era mort quan va baixar a Calella el seu fill. Qui si que va baixar amb ell va ser la seva mare, la Rosa Torrent Bancells.

Suposo que van baixar a buscar-se la vida, com van fer molts d'altres, deixant les zones més rurals per anar en pobles més grans.

En Joan Gay es va casar amb la Narcisa Nualart Horta, que vivia amb els seus pares en una casa a les afores de Calella. I van començar a tenir fills, un total de 8, dels quals només dos van morir de molt petits (la Maria i en Francisco): la Rosa, en Salvi, en Teodoro, en Joan, la Josefa (Pepita) i l'Isidre.

En un altre moment ja parlaré de l'Isidre, però abans voldria parlar de dos dels seus germans, en Teodoro i en Joan.

En Teodoro va ser el pare d'en Francisco Gay Xifra, que va ser el padrí del meu pare, juntament amb la seva dona Maria Basart.

I en Joan, resulta que va marxar de Calella molt jove i se'n va anar a Arette (a l'altre costat dels Pirineus, a prop d'Aragó). Ja em diràs que hi va anar a fer!!! I es va casar el 1902 amb una aragonesa, la Ignacia Escartin.

Per acabar, en Joan Gay Torrent va morir el 1917, mentre que la Narcisa Nualart Horta el 1929, a casa la seva filla Josefa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada