dilluns, 7 d’abril del 2014

El meu arbre genealògic V: can Goita



Ara que ja sabem els orígens d'en Salvador Martí Gubau i la Carme Ripoll Busquets, anem al 1907, any en que es van casar.

En Salvador vivia a cal Cisteller de les Vinyes (Santa Coloma de Farners) i la Carme al Clopés (Sant Miquel de Cladells) i, en casar-se, van anar a viure al centre de Santa Coloma, molt a prop de la plaça Farners (concretament a la cruïlla del carrer Anselm Clavé amb el carrer Lluís Mon). Però ja en el padró de població de 1910 es localitzen a can Goita (casa número 18 de la Secció 7 del cuartel del norte), i s'hi estaran fins el 1940 quan en Salvador mori.

En la composició següent veiem en Salvador Martí Gubau (la única foto que tenim) i la Carme Ripoll Busquets.


 El seu primer fill va néixer al poble (en Joan), però la resta de fills (en Josep, en Pere i la Dolors) ja van néixer a can Goita.

Dels quatre fills, en Josep (que va néixer el 1914) va morir el 1935 mentre feia el servei militar a Saragossa. En Joan es va quedar primer a can Goita en casar-se però després van anar a viure a Santa Coloma. En Pere va baixar a Pineda a fer de mosso, mentre que la Dolors també va baixar a Pineda i després a Mataró.

Com ja he dit abans, en Salvador va morir el 1940 (amb 64 anys), mentre que la Carme va viure encara molts anys, fins el 1972.

En quedar vídua, la Carme va anar a viure amb la seva filla Dolors al carrer Calau número 39, però el 1941 van marxar a viure a Pineda de Mar, i després a Mataró, on va morir el 1972, amb 89 anys.

La descendència és nombrosa de can Goita: 4 fills, 9 néts, 17 besnéts i nombrosos rebesnéts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada