dissabte, 19 d’abril del 2014

El meu arbre genealògic XI: Final de la branca paterna



En aquests primers capítols, hem anat de Castanyet a Lloret, de Sant Miquel de Cladells a Calella, de Blanes a Sant Sadurní d'Osormort o de Santa Coloma de Farners a Sant Gregori, entre molts altres pobles; i hem passat per nombroses masies (Riudecòs, el Clopés, can Bora, can Goita o cal Cisteller de les Vinyes).

Hem conegut els avantpassats dels meus besavis paterns (Salvador Martí Gubau, Carme Ripoll Busquets, Isidre Gay Nualart i Glòria Bayell Burcet) i també allà on han viscut.

I pel que fa a l'arbre genealògic, el fet que els llibres parroquials de Calella, Sils i Maçanet de la Selva no estiguin disponibles (perquè els van cremar durant la guerra civil) ha fet que, per exemple, la branca de l'Isidre Gay Nualart sigui poc extensa (ja que el seu pare va néixer a Sils i la seva mare a Calella) arribant només a principis del segle XIX, o per exemple la banda materna de la Glòria Bayell Burcet (de Maçanet de la Selva).

També hi ha un buit important en els avantpassats d'en Julià Martí Expósito, però en aquest cas, pel fet que el van abandonar quan era un nadó a l'Hospici de Girona.

En canvi, la informació sobre els avantpassats de Salvador Martí Gubau (en la branca de la seva mare de Castanyet), de la Carme Ripoll Busquets i de la branca paterna de la Glòria Bayell Burcet és molt extensa, arribant amb facilitat a inicis del segle XVIII o fins i tot del segle XVII.

Amb la branca paterna acabada, començaré amb la branca materna, que ens portarà per exemple a Girona ciutat i també al Cadí, però amb el centre neuràlgic a Calella i a Sant Hilari Sacalm.

2 comentaris:

  1. Perdona, no vull falta el respecta, pero tens la informació dels Gay amb errors, jo puc demostrar amb arxius eclesiàstics, el arbre genealògic dels Gay, si es del teu interes.

    ResponElimina