diumenge, 27 d’abril del 2014

El meu arbre genealògic XV: l'Hilari i la Maria abans de casar-se



L'Hilari Campmajó i la Maria Crous es van casar el 1895, quan ja tenien més de 40 anys. Tots dos, però, s'havien casat anteriorment i havien tingut fills. Us n'explico unes quantes coses.

L'Hilari ja s'havia casat dues vegades, i la veritat, és que no va tenir gaire sort. La seva primera muller va ser la Rosa Riquer, el 1882. Però només van estar casats 4 anys, perquè el 1886 ella va morir. Havien tingut un nen, que va morir al cap de poques hores i no li van posar ni nom. El segon casament va ser el 1886 amb la Maria Anna Masgrau Juanhuix, però el 1895 es va morir. Van tenir 4 fills, però tots van morir de petits, el més gran tenia 3 anys.

Per tant, podem dir que quan l'Hilari es va casar amb la Maria, ja era vidu de dues dones i se li havien mort tots 5 fills, déu n'hi do!!!

En canvi, la Maria Crous es va casar amb en Salvador Vilaró a inicis dels 1870's. Fins que en Salvador es va morir (el 1893) van tenir nombrosos fills. Entre ells, en destacaré tres: en Josep, l'Elvira i en Teodoro. Malgrat la llunyania, en realitat són germans per part de mare del meu besavi patern-matern i els seus fills són cosins germans del meu avi matern.

En Josep Vilaró Crous va néixer el 1885 a Osor, però va baixar a viure primer a Vallgorguina, Arenys de Munt i finalment a Arenys de Mar, on va morir el 1979. I en aquesta fotografia, apareix juntament amb la seva dona i dos dels fills en el casament dels meus avis, el 1950:


 L'Elvira va néixer el 1887 i es va casar a Santa Coloma de Farners, on va morir el 1974. Va ser la padrina de la germana del meu avi, per això també es diu Elvira.

Finalment, en Teodoro l'esmento perquè se'n va anar a viure a Touluges (a prop de Perpinyà) on es va casar.

Malgrat casar-se la Maria i en Salvador a Osor, van anar a viure a Sant Hilari, on ell va morir el 1893.

I el 1895 es van casar l'Hilari Campmajó Jové i la Maria Crous Ribas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada