dimecres, 23 d’abril del 2014

El meu arbre genealògic XIII: les Auledes i can Gras, les cases dels Campmajó



Amb en Segimon Campmajó Portas coneixem també el primer domicili dels Campmajó a Sant Hilari. Com passa molt sovint en la genealogia, no trobes aquell paper que diu que en Segimon vivia en un determinat lloc, però si que he trobat que en el naixement d'una de les seves filles diu que el seu pare (en Segimon) era el masover de les Auledes. I també sabem que la dona d'en Segimon Campmajó, la Rosa Juanhuix Güell, era nascuda a les Closes, una masia de la parròquia de Montsolís.

La masia de les Auledes es troba al pla de les Arenes, concretament en una vessant meridional encarada ja cap a Arbúcies i molt a prop de l'eix Transversal. Sabem doncs que el 1834 vivien a les Auledes. Podem suposar que tots els fills de la parella Campmajó Juanhuix hi van néixer, però no es pot assegurar. El fill que ens toca a nosaltres és en Ramon Campmajó Juanhuix, nascut el 1826.

En un període indeterminat, sabem que la família Campmajó va anar a viure a Can Gras, al barri del Serrat, a prop del cementiri de Sant Hilari. Per l'acta de defunció d'en Ramon Campmajó Juanhuix (mort el 1888), sabem que tant en Ramon, com l'Hilari Campmajó Jové (el meu rebesavi) ja vivien a can Gras. En Segimon Campmajó Portas va morir el 1872, però no hi ha informació sobre on va morir.

En Ramon Campmajó Juanhuix es va casar el 1850 amb la Rosa Jové Pijoan i van tenir diferents fills, entre ells l'Hilari Campmajó Jové (el fill gran), nascut el 1853.

La masia de can Gras actualment no existeix. Segurament va ser reformada completament o es va enderrocar. En les diferents actes de naixement o matrimoni dels Campmajó, situa la masia en el "cuartel rural tercero número 47".

A can Gras tampoc sabem quan van marxar, però el que és segur és que el 1924 ja no hi vivien.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada