diumenge, 11 de maig del 2014

El meu arbre genalògic XXII: on vivien els que van arribar a Sant Hilari



Com hem vist, a Sant Hilari va arribar-hi gent de molt lluny, fent alguna escala entremig. Però en termes generals, podem dir que venien de Josa de Cadí (fent descans a Sant Andreu de Bancells) i de Pi.

Josa de Cadí és un petit poblet que pertany actualment al municipi de Josa i Tuixén, a la vessant sud del Cadí, en un petit turonet. D'aquí provenen els primers Campmajó, concretament en Martí Campmajó Saldench (nascut el 1746) i els seus pares Joan Campmajó i Maria Saldench. Mirant els llibres parroquials de Sant Hilari, sé que altres Campmajó van baixar a la mateixa època, per exemple, un tal Baltasar Campmajó.

 
A Sant Andreu de Bancells hi va arribar en Martí Campmajó (desconec si els seus pares també) i es va casar amb la Margarida Portas i va néixer en Segimon Campmajó (que ja es va casar a Sant Hilari). Sant Andreu pertany al municipi de Vilanova de Sau, encara que es troba a mig camí ja de Sant Hilari.

 Finalment, a Pi hi va néixer el 1842 la Joaquima Pujol Saleta, igual que els seus pares i germans. Pi és un poble dins del municipi de Bellver de Cerdanya, situat al nord del Cadí. Gràcies a l'acta de naixement de la Joaquima Pujol i de l'Antoni Fauria, sé que el 1860 va ser l'any que van marxar tota la família Pujol Saleta (els pares Joan i Francesca, i els fills Josep, Francisco, Salvador, Carme, Joaquima i Sabina).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada