divendres, 23 de maig del 2014

El meu arbre genealògic XVIII: la família Pica Serra, una barreja de pobles.



La mare del meu besavi Josep Valls Pica era la Manuela Pica Serra, nascuda, casada i morta a Calella.

Però els seus avantpassats corrien per altres pobles, no gaire allunyats de Calella.

A excepció del seu pare Ciril Pica Buch, que també va néixer i morir a Calella (i potser també la seva mare Teresa Buch), la resta de cognoms provenen d'altres pobles agrícoles i de pescadors. El cognom Pica ve de Malgrat, on trobem en Narcís Pica Valls(besavi de la Manuela Pica).

D'on tinc més informació, però, és de la banda de la mare de la Manuela, la Rosalia Serra Marús. Va néixer a Tossa de Mar, d'on prové tota la seva família materna. En canvi, el seu pare Josep Serra, encara que va néixer a Arenys de Mar, la seva família venia de Tordera com a mínim des d'inicis dels 1700'.

Com que Tossa de Mar i Tordera tenen els arxius parroquials penjats a internet, tinc bastant informació dels naixements.

Us poso un parell d'actes de naixement, com poden ser les de Teresa Marús Mas (nascuda el 1780 a Tossa. Àvia de la Manuela Pica Serra) o l'acta de matrimoni d'en Narcís Pica Valls i l'Helena Busquets Cuní (el 1767 a Malgrat. Besavis de la Manuela Pica Serra):
 





Bona part de tots els oficis relacionats amb aquesta branca són pescadors.

Igual que Calella, Arenys de Mar i Pineda en realitat eren barris mariners de pobles situats més a l'interior, però que al final van esdevenir poble. Arenys de Munt i Montpalau eren els nuclis originals.

Després de tots aquests pobles, tenim que en Ciril Pica Buch (nascut a Calella el 1820)  i la Rosalia Serra Marús (nascuda a Tossa el 1820) es casen a Calella i tenen 5 fills: l'Anna, la Dolors, en Francisco, la Manuela i en Josep.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada