divendres, 9 de maig del 2014

El meu arbre genealògic XXI: els germans Terris Fauria



En Josep Terris Garriga i la Francisca Fauria Pujol es van casar el 2 de maig de 1891 i van tenir 7 fills: la Rita, la Josefa, en Ton, la Maria, la Carme, en Bartolomé i la Mercè. D'aquests, la Rita, la Josefa i en Bartolomé van morir de molt petits (menys de 3 anys); dels altres 4, només les tres noies van morir grans, en Ton el van matar a la guerra civil.

A continuació us poso l'acta de matrimoni d'en Josep i la Francisca:




Com potser haureu notat, el nom Antoni és molt freqüent en aquesta branca de la família. De la banda Terris, el pare d'en Josep s'ho deia, mentre que de la banda Fauria, el pare de la Francisca també s'ho deia, igual que el seu besavi i rebesavi. Per tant, és natural que el primer fill dels dos li possessin el nom Antoni. Una generació posterior, també hi ha un Antoni, fill de la Mercè.

D'en Ton Terris Fauria, en parlaré en un altre moment, però va néixer el 1897 i va morir el 1936. El segon fill (i primera filla) de la parella va ser la Maria, que va néixer el 1899 i va morir el 1990. Posteriorment va néixer la meva besàvia, la Carme (1902-1998) i finalment la Mercè (1907-1996).

Tots els fills van néixer a can Terris i també hi va morir en Josep Terris Garriga el 1937. La Francisca Fauria Pujol no va morir a can Terris, sinó que va passar els últims anys a casa la seva filla Mercè, a peu de la carretera d'entrada a Sant Hilari, i va morir el 1943.

D'aquesta branca familiar tinc bastant informació gràfica perquè en Ton Terris era un aficionat a la fotografia, i també perquè era una època on a Sant Hilari hi venien molta gent a estiuejar i, per tant, se solien fer nombroses fotografies.

Us en poso unes quantes:


En aquesta foto (de finals de 1923 o inicis del 1924) apareixen d'esquerra a dreta: Ton Terris Fauria, Assumpció Rossell Fàbrega (cunyada de Maria i Mercè Terris), Francisco Campmajó Crous, Carme Terris Fauria, Mercè Terris Fauria, Florencio Rossell Fàbrega (marit de Maria), Maria Terris Fauria, Francisca Fauria Pujol i Josep Terris Garriga.

En aquesta altra foto, datada el 1935 en el bateig d'una seva néta, Josep Terris Garriga, quan ja tenia 83 anys.
Aquí trobem el meu avi Lluís Campmajó Terris amb la seva àvia Francisca Fauria Pujol, en una foto datada aproximadament el 1930.


I aquí finalment tenim a les tres germanes Terris Fauria al santuari del Coll el 1972. D'esquerra a dreta, Mercè, Maria i Carme.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada