diumenge, 25 de maig del 2014

El meu arbre genealògic XXIX: els Valls Pica. 5 germans sense mare i dos casaments més.



En Josep Valls Plademunt i la Manuela Pica Serra es van casar el 19 d'abril de 1879 i van anar a viure al carrer Sant Josep. Ràpidament van començar a tenir fills: Josep, Quimet, Jaume, Florentina i Josefa, entre el 1880 i el 1891.

Però una setmana després del naixement de les bessones Florentina i Josefa, la Manuela va morir degut a compliacions del part. A més, la Josefa va morir també pocs mesos després. Així doncs, en Josep Valls Plademunt es troba vidu amb 37 anys i 4 fills.

Al cap de pocs anys, l'avi Valls es va tornar a casar, amb la Maria Marlet Pons i van tenir un fill, en Salvador Valls Marlet. Però la desgràcia torna a caure sobre ell, perquè la Maria mor l'últim dia del 1901.

En aquesta data, tots els fills encara viuen amb ell i el 1902 es va tornar a casar amb la Teresa Vila Auladell. A hores d'ara, aquest nom encara no us sona, però us avanço que la Teresa és la tia de la futura esposa d'en Josep Valls Pica. Per tant, tot quedarà a casa.

A mesura que els fills es van casant, en Josep Valls Plademunt i la Teresa Vila Auladell es van quedant sols. En Josep Valls Plademunt morirà el 1927 i la Teresa el 1930.

Dels fills de l'avi Valls, en Josep (el meu besavi) va ser el gran.

En Quimet (nascut el 1883) va morir també molt jove, el 1920; s'havia casat amb l'Agustina Rossell Cruanyes i van tenir 4 fills (entre ells, dos bessons).

En Jaume va néixer el 1885 i va morir el 1946; es va casar amb la Cristina Fontclara i van tenir 5 fills.

La Florentina es va quedar soltera i a través dels padrons i la seva acta de defunció (1956) sabem que va anar a fer de mainadera a casa d'un vidu de Calella i que va haver de demanar permís a les autoritats per poder marxar de casa seva. Eren altres temps!!!

Com hem vist, la Josefa (bessona de la Florentina) es va morir al cap de 3 mesos.

I finalment, tenim en Salvador Valls Marlet, germà per part de pare de tots els Valls Pica, que també es va morir relativament jove (46 anys) i va tenir dos fills fruit de dues dones que eren germanes (Úrsula Llacuna la primera muller i un cop es va morir amb l'Àngela Llacuna).

Per tant, podem veure com la descendència d'en Josep Valls Plademunt és molt frolífica, amb 6 fills (contant els dos matrimonis amb fills) i 17 néts. La majoria de néts són dones i destacar que els tres fills Valls Pica van posar el nom de Manuela a una de les seves filles. Per tant, tenim tres Manuela Valls que són cosines germanes. De fet, n'hi havia 4, perquè una Manuela Valls es va morir al cap de poques setmanes.

I també dins d'aquesta branca tenim els dos padrins de la meva àvia materna: en Salvador Valls Marlet i la Cristina Fontclara Feliu.

A continuació us poso unes quantes fotografies:

L'avi Valls, Josep Valls Plademunt:


La Teresa Vila Auladell, tercera dona de l'avi Valls:


L'oncle Quimet (Joaquim Valls Pica):


L'oncle Jaume (Jaume Valls Pica):


La tia Florentina Valls Pica: 

En Salvador Valls Marlet:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada