dilluns, 5 de maig del 2014

El meu arbre genealògic XIX: baixant de Pi



La mare de la Francisca Fauria, la Joaquima Pujol Saleta, va néixer a Pi, un poble que pertany al municipi de Bellver de Cerdanya.

I ara us preguntareu quin era el motiu de baixar de Pi a Sant Hilari. Doncs no ho sé, no havia nascut quan ho van fer... Però si que us puc dir que els pares de la Joaquima eren carboners, i tant a Sant Hilari com a Pi en aquella època hi havia castanyers i també feien rodells. Per tant, pot ser que tota la família Pujol Saleta baixés a Sant Hilari per anar a treballar del bosc.

A més de saber que venien de Pi, vaig trobar un altre document molt interessant: el padró de població de Pi del 1847 (penjat a internet). I què hi vaig trobar? Doncs un full amb tota la família Pujol Saleta que va baixar a Sant Hilari:


Com podeu veure, hi ha els pares (Joan Pujol i Francisca Saleta) i els fills: Josep, Francisco, Salvador, Carme, Francisca i Sibina. A través de l'acta de matrimoni de la Francisca Pujol i l'Antoni Fauria, sabem que van arribar a Sant Hilari aproximadament el 1860 (ja que es van casar el 1862 i en l'acta diu que fa uns dos anys que hi vivien).

Tant en Joan Pujol Aymerich com la Francisca Saleta van néixer aproximadament el 1807 i van morir tots dos ja a Sant Hilari; en Joan el 1866 i la Francisca ho desconec. Potser sé el motiu: la Sibina es va casar a Montsolís (amb parròquia pròpia) però els llibres parroquials no es troben a Sant Hilari. Per tant, potser en quedar vídua va anar a viure a casa d'una de les seves filles. La Sibina Pujol Saleta va ser padrina d'un germà de la meva besàvia (Bartolomé Terris Fauria) i és per això que sé que vivia a Montsolís (el 1906).

La Joaquima Pujol Saleta (rebesàvia) va néixer el 1842, es va casar el 1862 i es va morir el 1904.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada