dimarts, 27 de maig del 2014

El meu arbre genealògic XXX: l'arròs de fesols, una herència culinària



La última besàvia és la Paula Feliu Vila, la mare de la meva àvia materna. Com veurem més endavant, tant la Paula com en Josep Valls van morir molt joves i això va fer que els germans Valls Feliu (entre ells la meva àvia) fossin criats més per la germana de la Paula, la Narcisa (tia Siseta).

A més, com que la tia Siseta va viure molts anys (97 anys) va explicar moltes anècdotes i informació, però com sol passar, amb els anys ja no saps ben bé qui era aquell o de què treballava o d'on venien. Però en alguns casos, he aconseguit posar noms, dates i llocs a molts dels records que explicava.

Els pares de la Paula Feliu Vila eren en Miquel Feliu Esteve i la Francisca Vila Auladell. En aquest cas, començaré parlant de la meva rebesàvia, la Francisca.

La Francisca Vila Auladell va viure molts anys (es va morir el 1940). Va néixer a Calella, com el seu pare Joan; en canvi, la seva mare Paula havia nascut a Pineda. Una de les seves germanes va ser la Teresa Vila Auladell, que us sonarà perquè s'havia casat amb en Josep Valls Plademunt (consogre de la Francisca).

 D'ella ens queda, a part d'alguna foto, una recepta de cuina que encara solem menjar: l'arròs de fesols. Us en faig un resum: un sofregit de tomàquet (ceba no), hi posem algun gra d'all, juntament amb fesols i botifarra negra. Un cop està ben cuit, hi posem l'arròs. Això dóna lloc a un arròs de color bastant fosc.

A continuació us poso les actes de defunció d'en Francesc Vila Bataller i la Paula Auladell Roca: 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada