dimecres, 7 de maig del 2014

El meu arbre genealògic XX: els primers matrimonis d'en Josep Terris i la Francisca Fauria



Com ja vam veure amb els matrimonis de l'Hilari Campmajó i la Maria Crous, els pares de la meva besàvia Carme Terris Fauria ja s'havien casat abans i, per tant, eren vidus quan es van casar entre ells.

En Josep Terris Garriga es va casar per primera vegada el 1878 amb la Maria Romaguera (1853-1881) i van tenir un fill: l'Antoni Terris Romaguera, que va ser el padrí d'una seva germana, la Carme Terris Fauria. D'aquest padrí no en tinc més informació, només que el 1937 ja era mort (data de defunció d'en Josep Terris).

El 1882 es va casar amb la Maria Solà Casadesús i van tenir una filla, la Ramona, que va morir de jove. Per tant, quan en Josep Terris es va casar amb la Francisca va aportar un fill ja adolescent de 13 anys.

Per la seva part, la Francisca Fauria Pujol s'havia casat el 1885 amb en Josep Salarich Guiteras (1859-1890) i van tenir 3 fills, la Joaquima, la Dolors i l'Antoni. Només la Dolors Salarich Fauria (nascuda el 1888) va sobreviure i va ser la padrina d'una altra seva germana, la Carme Terris Fauria. De la padrina de la meva besàvia només sé que el 1943 era viva (any de defunció de la seva mare Francisca) i que va tenir dues filles, una de les quals, la Marina era amb la Carme Terris Fauria en època de la guerra civil. Conten que era una noia molt cridanera i que anava insultant a les avionetes i soldats.

Així doncs, la Francisca també es va casar amb en Josep Terris aportant una filla de tres anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada