dijous, 9 de juliol del 2015

El primer ple de l'Ajuntament de Vilobí, Salitja i Sant Dalmai

Avui s'ha celebrat el primer ple de la nova legislatura, que ha estat bàsicament de nomenaments de regidories, dedicacions, remuneracions, etc. I m'he quedat amb dues idees: que ja m'agradaria cobrar el que cobren els regidors del GMI (i no tenint dedicació exclusiva), i que a Sant Dalmai no tenim ni cap regidoria, ni cap tinent d'alcalde ni cap regidor-a que visqui a Sant Dalmai.

Entre tots els temes que s'han tractat, n'explicaré dos: les diferents regidories i les assignacions econòmiques.

L'alcaldessa Cristina Mundet agafa les regidories d'hisenda, seguretat (vigilància, incendis, protecció civil...), règim intern i administració i governació i relacions institucionals.

En Josep Borrell Bueno es queda amb la regidoria de comunicació (difusió dels actes públics, participació ciutadan), i com a assessor en Miquel Àngel Bagué.

La Rosa Güell es queda amb educació (escola i llar d'infants).

En Quim Vivas Vidal serà el regidor d'urbanisme, medi ambient, pagesia i mobilitat.

En Pitu Borrell, regidor de fires i festes, cultura i entitats.

I la Pilar Plata, regidora de joventut, sanitat, benestar social, gent gran i manteniment (amb el Reiet com a assessor).

Pel que fa a la remuneració econòmica, cap regidor té dedicació exclusiva ni parcial, o sigui, que els regidors cobraran únicament per assistència (que no són poques). Per ple, cobraran 200 euros cadascun (cada 2 mesos); per ple extraordinari, 80 euros; per les juntes de govern resolutives (on només hi haurà l'alcadessa i la secretaria), 350 euros, 2 vegades al mes; les juntes de govern informatives, 250 euros (6 cada mes); per cada comissió informativa, 50 euros (només l'alcaldessa, Pitu Borrell, Vivas i Plata); i per òrgans col.legiats (consell comarcal, CIM, etc.), 150 euros màxim per any i regidor. Segons han comentat al ple, el sou de l'alcaldessa Cristina Mundet serà de 1.800 euros nets a l'any; mentre que els regidors de govern, cobraran uns 1.500 € mensuals.

També s'han destacat que els assessors no cobraran i participaran en els juntes de govern informatives. I cada mes es publicaran el que cobren els diversos regidors. 

Pel que fa als partits polítics, el GMI cobrarà 2.100 euros anuals i CIU, 1.750€.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada