divendres, 31 de juliol del 2015

La importància de quin lloc estàs a Junts pel Sí

Òbviament, sempre que hi ha unes eleccions és molt important quin lloc ocupa cadascú per saber si sortirà o no.Quan és un sol partit polític, no hi ha gaires problemes. 

Però, per exemple, a la candidatura Junts pel Sí, cada partit fa un llistat dels seus candidats, però després s'han d'ubicar dins la candidatura final.

Per tant, segur que tant CDC com ERC han tigut en compte quants diputats van treure els dos partits per separat en les últimes eleccions, per sumar-los i preveure més o menys els que trauran el 27-S i, per tant, saber a quin lloc han de posar els pesos pesants. Com que també hi ha gent de la societat civil, han d'afilar molt més els llocs, perquè segur que no tindran els mateixos diputats cada partit que els que tenen ara.

A la circumscripció de Barcelona, CIU i ERC van sumar 38 diputats de 85; a Girona, 12 de 17; a Tarragona, 10 de 18, i a Lleida, 11 de 15. En total, 71 diputats de 135.

No sé quines enquestes tenen ni les previsions d'escons. Però no crec que arribin a aquests números. Per tant, qui no estigui dins d'aquests llocs, ho tindrà difícil.

Per exemple, a Girona, els dos primers llocs són de la societat civil (Llach i Caula); de número 3 hi ha Carles Puigdemont (CDC); de número 4 Dolors Bassa (ERC). A partir d'aquí, el 5 tornarà a ser de CDC, el 6 d'ERC (Roger Torrent), el 7 de CDC, el 8 serà Sergi Sabrià (ERC)... Per tant, si Junts pel Sí tinguessin 12 diputats, només 5 serien de CDC (quan en van tenir 8 fa 2 anys) mentre que ERC en tindria 4 (aquí si que guanyarien 1 respecte els 3 del 2012).




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada