dimarts, 21 de juliol del 2015

Entrevista a l'alcaldessa Cristina Mundet al Punt

EL PUNT AVUI

Ha complert el primer mes de mandat a Vilobí d'Onyar amb el GMI. La nova alcaldessa aposta per un ajuntament més obert i potenciar el turisme.

Com ha anat l'entrada a l'Ajuntament, res inesperat?
 
Més que res ens hem anat trobant totes les coses, una rere l'altra, però sorpreses no. En no haver fet traspàs ens ho hem anat trobant.
 
No es va parlar amb l'alcaldessa i els regidors sortints de com estaven les àrees?
 
No. Es va intentar i van dir que la secretària ja ho sabia tot. Algun regidor particularment sí que ho ha fet, no vull pas posar tothom al mateix sac, però en general no, i han anat sortint les coses… Hauria estat millor un traspàs perquè al cap i a la fi no és per nosaltres, és pel municipi.
 
És el primer cop que governa un grup independent a Vilobí, on fins ara sempre havia manat CiU, com ho valora?
 
Ho veig molt positivament. Crec que també va lligat amb el desencís global amb la política i els partits clàssics. Desencís també per les circumstàncies actuals del país i l'espectacle que s'ha donat després del 9-N. La gent va votar canvi.
 
I quin canvi representaran vostès? Què volen fer diferent?
 
Volem ser molt més participatius, que la gent pugui participar més de les decisions. Un dels exemples és la problemàtica a la urbanització de Can Bells. Com que el POUM està desestimat, ha quedat molt al descobert i hi ha moltes parcel·les on no es pot construir, no hi ha serveis i ha quedat encallat. Hi ha dues propostes per desencallar-ho, amb les seves conseqüències, i farem una reunió veïnal.
 
És una prioritat? Quines altres hi ha?
 
Sí que és una prioritat, i també hem engegat el projecte de l'oficina de turisme. Com a edifici ja hi era, però no funcionava com a tal i si tot va bé ens agradaria inaugurar-la per la festa major, al setembre. Falta el projecte de l'oficina, el personal i les connexions, no podem obrir i esperar que vingui la gent, hi ha d'haver una promoció...
 
Té potencial turístic, Vilobí?
 
Sí, molt. Bàsicament per fer turisme de natura, ja que hi ha moltes rutes per fer senderisme i BTT, però està molt dispers tot, i ben lligat té un potencial molt alt. A més, a Vilobí estem molt ben connectats, per terra, mar i aire, gairebé!
 
 _________________________________________________________________________________
 
Un petit comentari. El regidor de governació Salvador Martí va estar les tres setmanes que van anar des de les eleccions fins a la constitució del nou Ajuntament al seu despatx totes les hores en què l'Ajuntament estava obert. No va ser fins l'últim dia que la nova alcaldessa va anar a veure'l i li va explicar tot el que li va preguntar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada