dijous, 23 de juliol del 2015

Ple ordinari municipal de l'Ajuntament de Vilobí, Salitja i Sant Dalmai 23 juliol 2015

Menys d'1 hora ha durat el primer ple ordinari de la legislatura. Us en faig un resum:

1-Aprovació de les Actes de la sessió extraordinària del Ple del dia 13 de juny de 2015 i la del 9 de juliol de 2015

S'aprova per unanimitat

2- Donar coneixement del període mitjà de pagament del 2n trimestre del 2015

El més interessant, potser, és el fet que l'Ajuntament paga les factures en menys dels 30 dies permesos.

3- Donar coneixement de l'execució pressupostària del 1r trimestre del 2015

A data d'1 de gener de 2015, l'Ajuntament tenia 923.438'67€, mentre que a finals del primer trimestre, 599.946'87€. A data d'avui (i després de cobrar bona part dels impostos municipals) hi ha 1.300.000€ aproximadament.

4- Execució sentència de France Telecom contra l'ordenança fiscal reguladora de la taxa d'aprofitament especial del domini públic local per empreses de telefonia mòbil.

Pel que entès, France Telecom va considerar que les taxes que havia de pagar a l'Ajuntament eren injustes i il.legals segons la Unió Europea. Després de consultar-ho al Consell Comarcal, s'ha modificat l'ordenança.

5- Aprovació del compte general del 2014

S'aprova per unanimitat els comptes de l'any passat, amb un romanent de 923.438'67€.

En Josep Borrell Bueno considera que són molts diners els que té l'Ajuntament. L'Olga Guillem li contesta que espera que els facin servir correctament.

6- Proposta de festes locals pel 2016

Es proposa el 20 de juliol i el 31 d'octubre.

L'Olga Guillem proposa que el casal públic tingui obert el dia 20 de juliol, cosa que no ha passat aquest any.

7- Aprovació del plànol de delimitació per a la prevenció d'incendis de Vilobí d'Onyar

La Diputació de Girona ha enviat a l'Ajuntament el plànol de delimitació i es posarà a informació pública. Si no hi ha cap al.legació, s'aprovarà definitivament.

L'Olga Guillem comenta que, un cop aprovat, caldria que es controlessin que les actuacions en parcel.les privades es duguin a terme.

8- Convocatòria concurs elecció jutge/ssa de pau.

Es convoca un concurs públic perquè tothom que estigui interessat i no tingui cap incompatibilitat es pugui apuntar a l'Ajuntament durant els propers 30 dies.

9- Ratificació de les resolucions d'alcaldia

La secretària llegeix totes les resolucions d'alcaldia (des d'ampliacions de granges o canvi de plat de dutxa particular) i s'aproven per unanimitat. 

10- Temes d'interès municipal

- Es presenta una moció pel manteniment a la façana de l'Ajuntament de la bandera estelada fins que s'assoleixi la independència, quan serà substituïda per la senyera.

S'aprova per unanimitat.

Malgrat tot, l'Olga Guillem considera que a l'Ajuntament ha d'onejar la senyera, que representa a tothom, i que ja hi ha estelades a molts punts del municipi. Malgrat tot, voten a favor.

- També es presenta una altra moció perquè es declari la festa de Sant Joan com a festa nacional dels Països Catalans.

S'aprova per unanimitat.

11- Torn de precs i preguntes.

La primera intervenció gira al voltant que una de les futures noves incorporacions als gegants de Vilobí tingui el síndrome de Down, per poder donar visibilitat i també normalitat a aquesta situació. Aquesta mateixa persona també comenta que ha presentat una denúncia al Mític per massa soroll i que va traspassar l'horari de finalització d'un concert (que són les 3h de la matinada).

Entre en Pitu Borrell i en Quim Vivas responen al tema dels gegants: diuen que s'està intentant reactivar la colla gegantera i que un cop s'hagi reactivitat, ja s'estudiarà aquest tema, que en un principi no hi tenen cap inconvenient.

I en relació al pub musical, l'Ajuntament ja ha parlat amb l'empresa explotadora i que, a partir d'ara, els concerts en directe s'hauran de fer a dins del local i que compleixin els horaris.

La segona intervenció és sobre a què respon el festiu local del 31 d'octubre. En Pitu Borrell contesta que aquest dia, molta gent que treballa a Girona i rodalies (i també la mateixa escola) fan festa, i que per això l'han posat com a festa local. A més, el 31 cau en dilluns i l'endemà és festiu (Tots Sants).

La tercera intervenció tracta sobre la proposta de creació d'un parc de mascotes exclusiu perquè així no entrin en els altres parcs infantils. En Pitu Borrell comenta que ja s'està estudiant la proposta. I l'Olga Guillem diu que ja hi havia una parcel.la estudiada; l'alcaldessa li diu que no en sabia res.

La quarta intervenció (i que ha sigut la que ha fet participar a més gent del públic) és sobre un dels camps de futbol que està en mal estat. No conec el que passa, però sembla que està en males condicions i que s'hauria d'arreglar. Segons l'Ajuntament, per fer aquest projecte s'ha de fer concurs públic i que es faria de cara a la temporada que ve i no la que començarà ara al setembre. També es pregunta que quines actuacions s'han fet durant l'últim any als camps de futbol, i l'alcaldessa contesta que totes les factures són públiques. El regidor Lluís Salvi (com a empresa que fa determinats treballs de manteniment al camp) comenta, però, que és difícil comparar les factures d'un any respecte un altre, perquè depèn molt, per exemple, de si plou o no plou.

Finalment, la última intervenció ha sigut en relació a les subvencions que rebien anys enrera els clubs esportius (tant de futbol com esgrima en aquest cas). L'alcaldessa comenta que està estudiant com ho fan altres ajuntaments per poder adequar-ho al nostre municipi.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada