dimarts, 14 de juliol del 2015

Les entitats sobiranistes accepten l'acord CDC-ERC d'ahir

Partits i entitats sobiranistes han tornat a reunir-se aquest dimarts a la plaça de Sant Jaume. Després del "principi d'acord" assolit aquest dilluns al vespre, la reunió d'avui ha servit per acabar de tancar el pacte de cara a les eleccions al Parlament del 27 de setembre. La cimera ha començat prop de les cinc de la tarda i, menys d'una hora després, ja s'ha donat per acabada.
A banda del president de la Generalitat, Artur Mas, a la reunió hi ha representants de Convergència Democràtica, Esquerra Republicana, Moviment d'Esquerres, Demòcrates de Catalunya, l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència. La CUP, que no formaria part de la llista conjunta, ha declinat assistir a la cimera tot i estar-hi convidada.

A la cita, a més de Mas, han acudit Oriol Junqueras i Marta Rovira (ERC), Josep Rull i Lluís Corominas (CDC), i els presidents de l'Assemblea Nacional de Catalunya, Jordi Sánchez, d'Òmnium Cultura, Muriel Casals, així com Josep Maria Vila d'Abadal, de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). També han acudit a la reunió dirigents de MES (Magda Casamitjana i Pere Almeda) i de Demòcrates per Catalunya (Antoni Castellà, Mercè Jou, Elena Ribera i Gerard Ardanuy).

També hi és el president de Súmate, Eduardo Reyes, que ha anat a la plaça de Sant Jaume per reclamar a partits i entitats que es posin d'acord. Reyes ha demanat als participants a la reunió que pactin una llista que, preferiblement, estigui encapçalada per algú de la societat civil. El líder de Súmate, que no ha estat convidat a la trobada, ha explicat que ha anat a la plaça de Sant Jaume per "pressionar" tots els agents i que arribin a un acord.

L'acord que han de negociar partits i entitats consistiria en dues candidatures independentistes en les eleccions del 27-S. La primera estaria encapçalada per un independent i comptaria amb el suport de CDC, ERC i la societat civil. En canvi, la CUP aniria en una segona llista, tot i que compartiria el full de ruta amb les altres formacions independentistes.

Fonts sobiranistes han dit que, segons aquest preacord, CDC i ERC es repartiran els seus candidats a la llista amb un 60% i un 40% respectivament. Tots dos partits, però, preveuen cedir llocs a Moviment d'Esquerres i Demòcrates per Catalunya si les escissions sobiranistes de PSC i UDC se sumen a l'acord.

CCMA 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada