diumenge, 5 de juliol del 2015

Rècord de temperatura històrica a Vilobí, Salitja i Sant Dalmai.

Avui diumenge 5 de juliol de 2015 hem tingut la temperatura més alta mai registrada des del 1973, any que va començar a funcionar l'estació meteorològica de l'Aeroport. Fins avui, s'havien arribat als 41.2º el 13 d'agost de 2003 (i curiosament aquell dia treballava a l'Aeroport); doncs avui a l'Aeroport s'ha arribat als 41.3º. Per tant, rècord històric.

Si ens fixem en les altres dues estacions situades al municipi, a can Bes de Salitja també s'ha registrat la temperatura més alta des que funciona (el 2005), amb 39.3º (el rècord anterior era de 37.6º el 23 de juliol de 2009).

I a l'estació de Vilobí, amb registres des del 1999, s'ha arribat a 39.7º, que és la segona temperatura més alta, després del rècord de 40.5º del 12 d'agost del 2003.

Si us fixeu, tenim diferències de 2 graus entre l'Aeroport i can Bes. A què es deu? La resposta és fàcil: el vent.

Malgrat estar les tres estacions molt a prop una de l'altra, can Bes es troba una mica més enlairada que les altres dues, fent que el vent sempre afecti una mica més i també que l'aire calent quedi retingut també a cotes més baixes. Per això, sempre fa més calor (i també més fred) a Vilobí que no pas a Salitja i Sant Dalmai.

I atenció, perquè la calor no s'acaba. Demà i demà passat tornarà a fer molta calor. No crec que superem les temperatures d'avui, però ho haurem d'anar seguint.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada