dilluns, 27 de juliol del 2015

La diferència entre una llista feta des de dalt o des de baix

Junts pel sí ha sigut una llista feta des de la societat civil cap als partits polítics; Catalunya Si que es pot, no. Han sigut partits polítics que s'han unit. I per què dic això? Per l'escissió que hi ha hagut dins la candidatura de Catalunya si que es pot.

Us poso l'enllaç del Singular Digital.

Revolta a Catalunya Sí que es Pot. Els crítics amb la confluència de Podemos i ICV-EUiA en aquesta llista s'han articulat per a presentar una segona candidatura de les forces d'esquerra federalistes a les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre. La llista, que s'anomenarà Guanyem Catalunya, s'ha presentat aquest dilluns a La Sedeta de Barcelona, i l'impulsen crítics de Podemos, IU i MES, juntament amb diverses candidatures municipals, col·lectius i organitzacions veïnals. Concorreria al marge de la majoritària, encapçalada per Lluís Rabell.
Els encarregats de presentar aquesta nova candidatura han estat l'advocat Pablo Barreneche (Podemos), Marisol Martínez (IU), Ramón González (Podemos) i Xavier Salvadó (MES). Barreneche va disputar la direcció de Podemos Catalunya a Gemma Ubasart en les primàries de la formació, i Martínez va ser expulsada d'EUiA en encapçalar la candidatura de Guanyem Sabadell -d'on n'és regidora-.

Els portaveus de Guanyem Catalunya s'han mostrat crítics amb les organitzacions de Podemos i ICV-EUiA, i n'han lamentat els projectes "personalistes", basats en l'escena mediàtica i amb unes bases d'afiliació "escases, que amb prou feines participen en les principals decisions".

D'altra banda, els crítics han remarcat que la marca "Guanyem" no és propietat "de cap líder ni lideressa de moda", i que va néixer perquè la ciutadania s'organitzi amb candidatures i confluències electorals. "És el que fem nosaltres", han reiterat. Segons un comunicat d'aquesta nova candidatura, "la legitimitat democràtica emana de les bases, del territori, de la democràcia real, i no de les audiències televisives".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada